Antena 3 CNN Externe China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la 68.000

China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la 68.000

China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la 68.000
28 Mai 2008   •   11:55

Bilanţul victimelor seismului care a devastat acum două săptămâni China creşte de la o zi la alta. Guvernul chinez a anunţat că numărul morţilor a trecut de 68.000, iar 20.000 de oameni sunt încă daţi dispăruţi. Dincolo de cifre, rămâne drama milioanelor de sinistraţi care au rămas pe drumuri şi care nu se vor mai putea întoarce acasă niciodată.

Aproximativ 160.000 de oameni au fost evacuaţi din apropierea unui baraj format în urma seismului din 12 mai. Barajul ameninţă să cedeze, iar câteva zeci de soldaţi încearcă să facă o breşă ca să poată drena apa înainte să inunde întreaga regiune.

Zeci de lacuri formate în urma alunecărilor de teren ameninţă să inunde mai multe zone din provincia Sişuan. Mulţi dintre sinistraţi nu ştiu unde să plece. Stau acum în corturi şi aşteaptă ajutoare de la guvern.

Oamenii se bucură că au scăpat cu viaţă din dezastru. Regiunea Sichuan este în continuare afectată de replici puternice. Două astfel de seisme, cu magnitudinea de peste 5,4 pe scare Richter, au avut loc marţi şi au doborât peste 400.000 de case şi provocând rănirea a 63 de oameni.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close