Antena 3 CNN Externe China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la peste 68.500 de morţi

China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la peste 68.500 de morţi

China. Bilanţul victimelor cutremurului a ajuns la peste 68.500 de morţi
29 Mai 2008   •   11:52

La mai bine de două săptămâni de la cutremurul devastator din China, bilanţul victimelor continuă să se modifice, arătând efectele de proporţii ale tragediei. Cele mai recente date arată că 68.516 de oameni au murit, iar 19.350 de persoane sunt date dispărute. Dezastrul a fost urmat însă de o veste care a semănat din nou panica printre locuitori. Peste 60 de baraje s-au fisurat, existând pericolul ca zone întregi să fie spulberate, de data asta de ape. În plus, specialiştii au avertizat că sunt aşteptate alte replici ale seismului, în următoarele luni. Peste 150.000 de oameni au fost deja evacuaţi din zonele aflate în calea apelor.

Între timp, presa străină remarcă reacţia promptă a guvernului de la Beijing, care s-a mişcat „uimitor” de repede în cazul unei astfel de catastrofe. Sub titlul „Cutremurul arată faţa sensibilă a Beijingului”, CNN publică în pagina electronică un articol despre capitalul de imagine pe care şi l-a atras, prin acţiunile sale, conducerea chineză.

Dacă în urmă cu doar două luni, China era în mijlocul unui scandal legat de independenţa Tibetului, în urma căruia guvernul şi-a atras critici severe din partea marilor puteri, mobilizarea de forţă care a urmat seismului din Sichuan a schimbat optica. Au mai rămas însă multe lucruri de făcut până ca situaţia să revină la normal. Şi, deocamdată, China nu are nici măcar un bilanţ definitiv.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close