Antena 3 CNN Externe China. Cea mai înaltă sculptură în zăpadă din lume

China. Cea mai înaltă sculptură în zăpadă din lume

China. Cea mai înaltă sculptură în zăpadă din lume
22 Dec 2007   •   19:28

Artişti chinezi lucrează de zor la ceea ce se anunţă a fi cea mai înaltă sculptură în zăpadă din lume. Statuia, care va fi inaugurată în timpul unei expoziţii la Harbin, în China, se numeşte ''Sentimente Romantice" şi se vrea a fi un omagiu adus amiciţiei dintre China şi Franţa. Sculptura de zăpadă are 35 de metri înălţime şi 162 de metri lungime. Creatorii ei, precum şi organizatorii expoziţiei, spun că imensa sculptură va depăşi ca dimensiuni orice lucrare de acest gen realizată vreodată la Harbin. "Sculptura reprezintă o doamnă din Franţa. Ţine un pahar de şampanie în mână, în care se află vin aromat şi romantic.

În cealaltă mână are 9 trandafiri, care reprezintă prietenia de durată dintre China şi Franţa", a declarat Ma Mingee, creatoarul sculpturii. Artiştii au început să modeleze bulgărele enorm de zăpadă, de peste 30.000 de metri cubi, la începutul lunii decembrie. Doamna romantică este doar una dintre zecile de sculpturi care vor fi prezentate la Expoziţia Internaţională de la Harbin. Este o formă de artă, chiar dacă una perisabilă.

Expoziţia de la Harbin este extrem de apreciată de turişti, care o consideră tot mai bună, de la an la an. Lucrările, la început naive, au devenit tot sofisticate. Oraşul Harbin, cel mai mare din nordul Chinei, găzduieşte expoziţia anuală de sculpturi în zăpadă în fiecare ianuarie.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close