Antena 3 CNN Externe China. Mai multe zone, ameninţate de revărsarea unui baraj natural

China. Mai multe zone, ameninţate de revărsarea unui baraj natural

China. Mai multe zone, ameninţate de revărsarea unui baraj natural
03 Iun 2008   •   15:47

Autorităţile chineze sunt în alertă şi să pregătesc să evacueze zonele ameninţate de revărsarea unui baraj natural format în urma cutremurului din 12 mai. Peste un milion de oameni sunt în pericol. Bilanţul seismului devastator numără 90.000 de morţi şi dispăruţi. Peste un milion de oameni se află în zona de alertă şi pot fi evacuaţi în orice moment.

Nivelul apei din baraj creşte constant şi ameninţă să inunde regiunile din apropiere. Autorităţile chineze sunt gata să dinamiteze barajul natural format în urma seismului, însă operaţiunea a fost amânată cu încă două zile.

Muncitorii au amplasat explozibili de-a lungul barajului natural, după ce câteva mii de militari au săpat timp de zece zile un canal de evacuare a apei.

Autorităţile au ordonat, de asemenea, retragerea din zonă a peste 100 de surse radioactive neidentificate şi evacuarea a circa 5.000 de tone de produse chimice.

Săptămâna trecută peste 200.000 de oameni au fost evacuaţi. Armata chineză se pregăteşte şi pentru eventualitatea unei evacuări masive a milioane de refugiaţi relocaţi în mai multe tabere în urma violentului seism din 12 mai.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close