Antena 3 CNN Externe China. Medicii au reuşit primul transplant facial complet (imagini şocante)

China. Medicii au reuşit primul transplant facial complet (imagini şocante)

China. Medicii au reuşit primul transplant facial complet (imagini şocante)
28 Noi 2008   •   21:54

Victime ale unor accidente stupide, sau eroi, desfiguraţi în timp ce încercau să îi salveze pe alţii. Sunt oameni care şi-au pierdut faţa, şi, odată cu ea, identitatea. După ce în 2005, medicii francezi au reuşit să facă un transplant parţial de faţă unei femei muşcate de câinele său, în China, la un spital militar, medicii încearcă să realizeză primul transplant complet de faţă.
Isabelle Dinoire, din Valenciennes, nordul Franţei, a fost muşcată de faţă de propriul câine. Ea a primit în 2005 un nas, o gură şi o bărbie nouă. La numai şase luni distanţă, în China, Li Guoxing, care fusese muşcast de un urs, a suferit primul transplant de faţă care includea şi oase. Corpul său a respins însă la scurt timp după operaţie noile ?trăsături?, potrivit The Telegraph.
În prezent, He Jiawei, un om care a rămas desfigurat în urma unui incendiu, în timp ce încerca să îşi salveze colegii, a fost desemnat primul candidat la un transplant facial complet. Operaţia a avut loc în China, la un spital militar, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei pacientului.
La trei ani de la operaţie, Isabelle Dinoire spune că încă nu s-a obişnuit cu noua ei fizionomie. ?Îţi ia foarte mult să te obişnuieşti cu faţa altcuiva. E un tip de transplant foarte ciudat.? a declarat ea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close