Antena 3 CNN Externe China. O explozie produsă într-o mină de cărbune s-a soldat cu moartea a 18 persoane

China. O explozie produsă într-o mină de cărbune s-a soldat cu moartea a 18 persoane

China. O explozie produsă într-o mină de cărbune s-a soldat cu moartea a 18 persoane
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Noi 2012   •   13:45

O explozie produsă sâmbătă într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei a provocat moartea a 18 persoane, în timp ce alte cinci au rămas blocate în subteran, a anunţat agenţia China Nouă, citând autorităţile locale, relatează AFP.
   
Explozia s-a produs în jurul orei 11.00 (05.00 ora României) într-o mină de huilă din oraşul Liupanshui, situat în provincia Guizhou. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat agenţia oficială. Operaţiunile de salvare continuau sâmbătă seara.
   
Minele chinezeşti sunt cunoscute ca fiind printre cele mai periculoase din lume, din cauza unei lipse de reglementare şi a corupţiei. Securitatea este adeseori neglijată de directorii minelor care caută să obţină beneficii rapide.
   
În 2011, peste 2.000 de persoane ce lucrau în minele de cărbune din China au murit în accidente, potrivit statisticilor oficiale.
   
Apărătorii drepturilor omului afirmă că cifrele reale sunt cu mult mai mari, companiile miniere cumpărând tăcerea familiilor victimelor pentru a evita amenzile şi închiderile costisitoare.

×
Subiecte în articol: China explozie moarte morti raniti blocati subteran
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close