Antena 3 CNN Externe China. Oraşele distruse de cutremur vor fi reconstruite în cel mult trei ani

China. Oraşele distruse de cutremur vor fi reconstruite în cel mult trei ani

China. Oraşele distruse de cutremur vor fi reconstruite în cel mult trei ani
23 Mai 2008   •   17:42

Oraşele din centrul Chinei, distruse de cutremur, vor fi reconstruite în cel mult trei ani. Guvernul chinez a solicitat mai multor provincii bogate să trimită ajutoare umanitare în regiunile devastate. Cutremurul de la 12 mai a făcut peste 55.700 de morţi, în timp ce 25.000 de oameni sunt încă daţi dispăruţi.

Situaţia este disperată în oraşele aflate în zona epicentrului cutremurului. Oamenii au rămas fără adăpost, fără hrană şi sunt ameninţaţi de epidemii. În oraşul Deyang, mii de localnici au luat cu asalt un magazin după ce au aflat că aici au fost scoase la vânzare ajutoarele umanitare care urmau să ajungă la ei. Furioşi, chinezii au avariat maşina echipei de poliţie trimisă să investigheze. Un bărbat a fost arestat, după ce în magazin au fost găsite haine, alimente şi apă.

Între timp, autorităţile caută mijloace financiare pentru a oferi un ajutor sinistraţilor. Guvernul chinez a anunţat că va organiza o loterie naţională, iar o parte din banii strânşi vor fi folosiţi pentru reconstrucţia zonelor afectate de seism. De asemenea, autorităţile chineze au lansat un nou apel către comunitatea internaţională, subliniind că sinistraţii au nevoie de cel puţin trei milioane de corturi. Indonezia a răspuns deja apelului şi a trimis două aeronave încărcate cu 36 de tone de ajutoare umanitare, printre care medicamente, corturi şi alimente.

Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close