Antena 3 CNN Externe China. Pericolul de inundaţii din regiunea Sichuan a fost îndepărtat

China. Pericolul de inundaţii din regiunea Sichuan a fost îndepărtat

China. Pericolul de inundaţii din regiunea Sichuan a fost îndepărtat
31 Mai 2008   •   15:47

Lucrările menite să prevină ruperea unui baraj natural format de seismul devastator din China, care ameninţa peste un milion de oameni în provincia Sichuan, sunt aproape finalizate. Drept urmare pericolul unor inundaţii de proporţii în provincia Sichuan a fost îndepărtat. Autorităţile erau în stare de alertă şi se pregăteau de evacuare a peste un milion de oameni dacă barajul nu era consolidat la timp.

Autorităţile chineze erau în alertă de câteva zile bune din cauza unor baraje şi rezervoare de apă, avariate de cutremur. Cel mai mare pericol îl reprezenta un baraj imens format în urma seismului din 12 mai şi care ameninţa să inunde suprafeţe uriaşe. Autorităţile au ordonat retragerea a aproape 100 de surse radioactive şi au evacuat 5.000 de tone de produse chimice din zona situată în aval. Mii de soldaţii şi voluntari au lucrat contracronometru, zi şi noapte, pentru a evita producerea de noi dezastre.

Acum situaţia pare să fie sub control. Un oficial din cadrul Partidului Comunist a afirmat că situaţia cu privire la lac este sub control şi nu mai există pericolul unor inundaţii inopinate. În caz contrar, totul era pregătit pentru o evacuăre în masă din această regiune, unde milioane de refugiaţi sunt adăpostiţi în tabere. Potrivit celui mai recent bilanţ, mişcarea telurică a făcut aproape 70.000 de morţi şi 18.700 de dispăruţi.

Antena 3

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close