Antena 3 CNN Externe China: Peste 19.000 de elevi şi studenţi au murit în cutremurul din luna mai

China: Peste 19.000 de elevi şi studenţi au murit în cutremurul din luna mai

China: Peste 19.000 de elevi şi studenţi au murit în cutremurul din luna mai
21 Noi 2008   •   12:13

Autorităţile chineze au anunţat, vineri, primul bilanţ oficial al numărului de elevi şi studenţi care au murit în urma seismului din provincia Sichuan, înregistrat în luna mai. Potrivit International Herald Tribune, peste 19.000 de tineri şi-au pierdut viaţa.
În urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter, peste 88.000 oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi. Se cunoştea faptul că mulţi dintre aceştia erau copii, însă oficialii chinezi nu au făcut un bilanţ oficial cu numărul acestora până în prezent.
Părinţii îndureraţi au protestat vehement faţă de construcţiile şubrede în care erau nevoiţi să înveţe copiii lor, faţă de materialele de construcţie ieftine folosite la ridicarea instituţiilor, precum şi faţă de corupţia la nivel înalt. Autorităţile guvernamentale au întrerupt protestele cu ajutorul jandarmilor şi au încercat să le ofere despăgubiri financiare acelora care au depus plângeri penale împotriva oficialităţilor locale.
Cutremurul din luna mai, care a lovit provincia Sichuan, a fost cel mai puternic din ultimii 30 de ani.
Anunţul bilanţului oficial a fost făcut de către Wie Hong, vice-guvernatorul executiv al provinciei Sichuan, în timpul unei conferinţe de presă despre pregătirile pentru iarnă ale zone afectate de cutremur. Acesta a mai precizat că bilanţul nu este unul final şi că autorităţile urmează să stabilească numărul exact al copiilor care şi-au pierdut viaţa sub dărâmături.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close