Antena 3 CNN Externe China. Pisicile şi câinii fără stăpân, vânaţi pentru ca străinii să găsească străzile "curate"

China. Pisicile şi câinii fără stăpân, vânaţi pentru ca străinii să găsească străzile "curate"

China. Pisicile şi câinii fără stăpân, vânaţi pentru ca străinii să găsească străzile "curate"
07 Aug 2008   •   13:57

Înaintea Olimpiadei, autorităţile de la Beijing au vânat fără milă pisicile şi câinii fără stăpân, pentru ca vizitatorii străini să găsească străzile "curate". Animalele capturate au fost duse în adăposturi. Activiştii pentru drepturile animalelor din Beijing sunt foarte îngrijoraţi de campania împotriva pisicilor şi a câinilor de pe străzi.

O femeie din oraş şi-a pus de mult locuinţa la dispoziţia pisicilor abandonate. Ea nici nu mai ştie, acum, câte pisici găzduieşte, dar estimează că sunt mai mult de două sute. Aproape jumătate dintre ele s-au refugiat aici după ce Primăria a adoptat noi legi pentru curăţirea străzilor de animalele fără stăpân.

Femeia le-a dezvăluit ziariştilor străini că, de la aplicarea noilor legi, restaurantele din oraş oferă tot mai multe mâncăruri din carne de pisică, pe care mulţi o consideră o delicatesă. Reprezentanţii autorităţilor recunosc că animalele adunate de pe străzi sunt, până la urmă, eutanasiate, deoarece nimeni nu vrea să le ia acasă.

Funcţionarii spun că de vină sunt cetăţenii care îşi iau animale de companie, dar când acestea ajung bătrâne şi bolnave le aruncă în stradă.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close