Antena 3 CNN Externe China va construi cea mai rapidă linie de cale ferată din lume

China va construi cea mai rapidă linie de cale ferată din lume

China va construi cea mai rapidă linie de cale ferată din lume
01 Sep 2008   •   14:13

China intenţionează să construiască cea mai rapidă cale ferată din lume, care să lege capitala Beijing de centrul financiar Shanghai, aflate la o distanţă de 1.318 kilometri. Distanţa ar urma să fie parcursă în numai patru ore, faţă de 10-12 ore câte se fac în prezent, potrivit The Economic Times.

Tehnologia va permite ca trenurile să ruleze cu viteze de 380 de kilometri pe oră, în condiţiile în care la ora actuală cele mai rapide trenuri interurbane din China ating viteze de 350 de kilometri pe oră.

Construcţia la noua linie a început deja din luna aprilie şi va fi terminată în jurul anului 2012. Calea ferată va face parte din proiectul de construcţie a peste 12.000 de kilometri de linie ferată de mare viteză, care va lega între ele marile oraşe chineze.

Luna trecută, China a inaugurat o cale ferată de mare viteză care leagă Beijing-ul de portul răsăritean Tianjin. Noua linie ferată şi viteza pe care o suportă au redus timpul de călătorie între cele două oraşe, la numai jumătate de oră.

China are deja un serviciu de transport care atinge viteze de peste 430 de kilometri pe oră, respectiv linia MAGLEV dintre centrul Shanghai şi principalul aeroport internaţional al oraşului. Maglev este un tren care utilizează câmpuri magnetice pentru a-şi asigura sustenţia şi a avansa. În cazul său, contactul cu şina nu există, putându-se spune că trenul "levitează".

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close