Antena 3 CNN Externe Chinezii au întâmpinat cu fast Anul Şobolanului (VIDEO)

Chinezii au întâmpinat cu fast Anul Şobolanului (VIDEO)

Chinezii au întâmpinat cu fast Anul Şobolanului <font color=red>(VIDEO)</font>
07 Feb 2008   •   09:05

Chinezii au întâmplinat cu mare fast Anul Şobolanului. La Beijing, dar şi în alte oraşe ale Chinei, oamenii au participat la concerte în aer liber şi au admirat focurile de artificii. Timp de două săptămâni pe meridianele asiatice, dar şi în lumea întreagă petrecerile se vor ţine lanţ. La Beijing anul nou a fost întâmpiant cu un superb foc de artificii. Anul Şobolanului a început cu o petrecere pe cinste chiar în centrul capitalei.

Muzica şi dansurile tradiţionale au dat tonul la distracţie. Chinezii sunt optimişti şi speră ca noul an să fie mai bun. E doar începutul petrecerii pentru că festivităţile de anul nou se întind pe aproape două săptămâni. Oamenii petrec în familie sau îşi vizitează prietenii, încărcaţi de cadouri. Potrivit astrologilor, Anul Şobolanului va fi liniştit şi bogat. Însă nu toată lumea se bucură de petreceri.

Anul acesta, sărbătoarea este umbrită de intemperiile care au blocat traficul feroviar şi a lăsat în beznă milioane de oameni. A fost cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani pentru China. Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit şi la Londra. Britanicii au decorat oraşul în spiritul sărbătorii. Anul Nou Chinezesc nu are o dată fixă. Cade întotdeauna între 21 ianuarie şi 19 februarie şi este sărbătorit de chinezii de pe întreg globul.

ANUL ŞOBOLANULUI LA CHINEZI 

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close