Antena 3 CNN Externe Chinezii din marile oraşe occidentale au manifestat împotriva boicotării Jocurilor Olimpice

Chinezii din marile oraşe occidentale au manifestat împotriva boicotării Jocurilor Olimpice

Chinezii din marile oraşe occidentale au manifestat împotriva boicotării Jocurilor Olimpice
20 Apr 2008   •   10:17

În mai multe ţări occidentale au avut loc manifestaţii organizate de cetăţeni chinezi împotriva boicotării Jocurilor Olimpice de la Beijing. Participanţii au denunţat, de asemenea, ?dezinformarea? care ar fi practicată de presa din Occident, în privinţa situaţiei din Tibet şi a respectării drepturilor omului în China.

Una din cele mai ample manifestaţii a avut loc la Paris, unde comunitatea chineză este foarte numeroasă. 4000 de persoane, între care mulţi studenţi, s-au adunat într-o mare piaţă, cu lozinci care denunţau ?nedreptatea? şi chiar ?minciunile? presei. Ei au cerut ca Jocurile Olimpice să fie ?o punte şi nu un zid? între China şi restul lumii şi au împărţit broşuri care, în opinia lor, prezentau ?adevărul despre China?.

Un reporter francez aprecia că manifestaţia a fost ?prea bine organizată pentru a fi spontană?. Participanţii au afirmat, însă, că autorităţile de la Beijing n-au avut nici un rol. Mitingul ar fi fost convocat prin Internet de studenţii indignaţi de manifestaţiile anti-chineze şi pro-tibetane care au perturbat trecerea flăcării olimpice prin Paris. Manifestaţii mai puţin ample au avut loc la Londra, Berlin, Viena şi chiar la Los Angeles, unde au fost criticate declaraţiile ostile faţă de China ale unui comentator de la CNN.

Între timp, Flacăra Olimpică a ajuns în Malaezia unde, cel puţin la sosire, a fost întâmpinată doar de prieteni ai Chinei.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close