Antena 3 CNN Externe "Chirurgul din Garaj", doctorul care îşi mutila pacienţii, condamnat la 4 ani de închisoare

"Chirurgul din Garaj", doctorul care îşi mutila pacienţii, condamnat la 4 ani de închisoare

"Chirurgul din Garaj", doctorul care îşi mutila pacienţii, condamnat la 4 ani de închisoare
08 Sep 2008   •   17:22

Michel Maure, un cetăţean francez care a fost condamnat la închisoare pentru "practicarea medicinei fără grija pentru efectele sale asupra pacienţilor" a fost prins în staţiunea spaniolă Rosas. El a părăsit Franţa după pronunţarea sentinţei în iunie şi a fost arestat abia luna trecută după ce a fost identificat pe un iaht.

Michel Maure, supranumit "Chirurgul din Garaj", se face vinovat de fals şi uz de fals, prin acţiunile sale mutilând mai mulţi oameni care au crezut în afirmaţiile sale. El şi-a păcălit victimele recomandându-se drept unul dintre cei mai proeminenţi chirurgi platicieni din lume. Maure era într-adevăr doctor, însă nu chirurg plastician. El a practicat ilegal chirurgia plastică începând cu anul 1995. Împotriva sa există 96 de plângeri, dintre care unele fac referire la practicarea medicinei într-un mediu insalubru.

Un tribunal din Marsilia l-a condamnat pe aşa-zisul chirurg la 4 ani de detenţie, dintre care unul cu suspendare, pentru că şi-a mutilat pacienţii. Pe lângă privarea de libertate, Michel Maure va trebui să plătească o amendă de 75.000 euro şi să-şi despăgubească şi victimele.

Autorităţile spaniole îl reţin în custodie până la perfectarea actelor de extrădare.

Sursa foto: bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close