Antena 3 CNN Externe Cicloturismul, noua strategie turistică a României

Cicloturismul, noua strategie turistică a României

Cicloturismul, noua strategie turistică a României
18 Aug 2008   •   09:26

România vrea să promoveze turismul pe bicicletă. Ţara noastră va avea 10 magistrale de cicloturism de şosea şi 8 rute montane pentru fanii turismului pe bicicletă, potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Turismului.

Autorităţile române s-au gândit la o nouă strategie turistică, în condiţiile în care în Elveţia turismul pe bicicletă a depăşit încasările de la schi, iar în Germania piaţa bicicletelor creşte constant cu peste 10%, în ultimii ani. Este vorba de promovarea cicloturismului. Ministerul Turismului vrea să creeze o reţea naţională de trasee turistice pentru biciclişti.

România ar urma să aibă zece magistrale de cicloturism de şosea şi opt rute montane pentru iubitorii turismului pe bicicletă. Pe fiecare drum vor fi montate indicatoare colorate diferit, în funcţie de gradul de dificultate al traseului: albastru pentru lejer, roşu pentru mediu, negru pentru dificil şi galben cu negru la traseul pentru experţi.

Vor exista trasee naţionale pe care pasionaţii de mersul pe bicicletă le pot străbate în maximum 12 zile, în timp ce un traseu local va putea fi parcurs într-o zi. Preşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România a declarat pentru "Cotidianul" că în prezent în România există mai puţin de 1.000 de cicloturişti pasionaţi care fac sistematic ieşiri mai lungi şi aproximativ 10 mii care fac excursii ocazionale sau scurte pe bicicletă. În ceea ce priveşte turiştii străini cel mult 5 mii vin anual în ţara noastră să practice cicloturismul.

Antena3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close