Antena 3 CNN Externe Cinci emigranţi din Republica Dominicană, obligaţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui

Cinci emigranţi din Republica Dominicană, obligaţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui

Cinci emigranţi din Republica Dominicană, obligaţi să recurgă la canibalism pentru a supravieţui
07 Noi 2008   •   09:00

Tragedie în apropierea apelor teritoriale americane. Cinci imigranţi din Republica Dominicană au fost obligaţi să recurgă la canibalism, pentru a putea supravieţui, după ce ambarcaţiunea cu care au încercat să ajungă ilegal în Puerto Rico a naufragiat. Cei cinci sunt singurii supravieţuitori dintr-un grup de peste 30 de persoane. Ei au recurs la măsuri extreme, după ce au plutit în derivă timp de două săptămâni, fără apă şi hrană.
Cei 33 de oameni vroiau să pătrundă ilegal în Puerto Rico însă lucrurile au luat o întorsătură tragică. Motorul bărcii în care se aflau a cedat şi oamenii au plutit în derivă, timp de două săptămâni. Lipsiţi de hrană şi apă, 28 dintre ei au murit. Ca să supravieţuiască, ceilalţi au fost nevoiţi să recurgă la canibalism. Ei au povestit celor care i-au salvat tagedia. Un supravieţuitor spune că după 13 zile de foame cumplită, nu a mai putut rezista şi a recurs la gestul disperat. ?După 13 zile a murit încă un om şi ne-am gândit că nu avem nimic să mâncăm. Am avut noroc, aveam un cuţit în rucsac şi cu el am tăiat din persoana care a murit şi am mâncat cu toţii?, spune el.
Supravieţuitorii au fost, în cele din urmă, salvaţi de Paza de Coastă a Statelor Unite. Ei au fost duşi cu elicopterul într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo. Forţaţi de viaţa grea, oamenii din Republica Dominicană încearcă, în mod frecvent să ajungă, pe mare, ilegal în Porto Rico.
Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close