Antena 3 CNN Externe Civilii afectaţi de conflictul din Georgia vor primi ajutor din partea Comisiei Europene

Civilii afectaţi de conflictul din Georgia vor primi ajutor din partea Comisiei Europene

Civilii afectaţi de conflictul din Georgia vor primi ajutor din partea Comisiei Europene
11 Aug 2008   •   11:41

Comisia Europeană acordă un ajutor umanitar de urgenţă de 1 milion de euro pentru miile de civili afectaţi de luptele care au loc în zona de frontieră dintre Osetia de Sud şi Georgia. Experţi din cadrul Direcţiei pentru Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene se află în regiunea de conflict şi monitorizează îndeaproape situaţia umanitară.

"Finanţarea noastră în valoare de 1 milion de euro este doar o primă contribuţie care să răspundă nevoilor umanitare de bază" ale "miilor de civili, femei şi copii afectaţi de conflict", a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar şi dezvoltare, Louis Michel. El a anunţat că cele 27 de ţări ale UE vor aloca fonduri suplimentare imediat ce experţii de la Bruxelles vor evalua nevoile la faţa locului.

Michel a făcut un apel la încetarea ostilităţilor în regiune şi a avertizat că "echipele de salvare nu pot interveni decât dacă părţile implicate în conflict respectă reglementările internaţionale în materie de ajutoare umanitare".

Fondurile alocate de executivul comunitar vor acoperi nevoile în materie de asistenţă medicală de urgenţă, apă şi medicamente, alimente, pături, haine, construcţie a unor adăposturi de urgenţă şi protecţie. Direcţia pentru Ajutor Umanitar a Comisiei Europene este prezentă în Georgia încă din 1993, dar actualul program de ajutor umanitar, în valoare de 2 milioane de euro, este dedicat exclusiv persoanelor afectate de conflictul cu Abhazia.

Din 1993, Bruxelles-ul a furnizat Georgiei ajutoare umanitare în valoare de 104 milioane de euro pentru Georgia, excluzând suma alocată acum.

Agerpres

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close