Antena 3 CNN Externe Claudiu Stoleru a recunoscut ambele crime comise la Verona

Claudiu Stoleru a recunoscut ambele crime comise la Verona

Claudiu Stoleru a recunoscut ambele crime comise la Verona
26 Apr 2008   •   12:34

Furie printre italieni după ce românul Claudiu Stoleru a fost arestat pentru uciderea unui cuplu din apropiere de Verona. Rudele şi vecinii victimelor cred că românul minte când spune că a fost agresat sexual de Luigi Meche, iar primarul din localitatea unde a fost comisă crimă a cerut pedeapsa cu moartea pentru tânărul român. Crima mărturisită de Claudiu Stoleru, tânărul de 20 de ani din Galaţi, i-a înfuriat pe italieni. Când maşina carabinierilor a ieşit din secţia de poliţie din portul Civitavechia pentru a-l transporta pe român la Verona, un grup de italieni i-a strigat românului că e un asasin.

Poliţiştii italieni spun că românul a mărturisit la început o singură crimă. Claudiu Stoleru a susţinut că l-a ucis doar pe Luigi Meche, un italian de 60 de ani de lângă Verona. Românul s-a justificat, spunând că bărbatul i-a făcut avansuri sexuale şi, ca să se apere, tânărul l-a lovit în cap cu un ciocan. La al doilea interogatoriu Stoleru a mărturisit că soţia lui Meche l-a susprins în timp ce încerca să ascundă trupul bărbatului. Aşa că a ucis-o şi pe ea. Femeia a fost găsită în unul din dormitoarele casei şi poliţiştii spun că a fost cel mai probabil sufocată cu o pernă.

Claudiu Stoleru, care îi ajuta pe cei doi la treburile casnice, a fost arestat la câteva ore după descoperirea crimei. A fugit în portul Civitavecchia, şi voia să plece într-o altă zonă a Italiei. Românul de 20 de ani a fost trădat de telefonul mobil, care era al bărbatului pe care l-a ucis. După aflarea incidentului premierul Tăriceanu i-a telefonat lui Silvio Berlusconi, câştigătorul alegerilor parlamentare din Italia de anul trecut. Cei doi au discutat despre recentele violenţe şi au căzut de acord că asemenea evenimente nu trebuie să afecteze relaţiile bilaterale.

UN GRUP DE ITALIENI I-AU STRIGAT ROMÂNULUI CĂ E ASASIN

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close