Antena 3 CNN Externe Clinton pierde tot mai mult teren în faţa rivalului Obama

Clinton pierde tot mai mult teren în faţa rivalului Obama

Clinton pierde tot mai mult teren în faţa rivalului Obama
27 Feb 2008   •   08:40

Hilary Clinton pierde tot mai mult teren în faţa rivalului său, Barack Obama. În două sondaje efectuate recent printre susţinătorii democraţilor, senatorul de culoare este preferat pentru confruntarea finală cu republicanul John McCain. Unul dintre sondaje a fost efectuat de New York Times şi CBS News, iar cel de-al doilea - de USA Today, în colaborare cu Gallup.

În ambele cercetări, alegătorii democraţi şi simpatizanţii lor au estimat că Obama are şanse mai mari să-l învingă pe senatorul republican de Arizona, în alegerile prezidenţiale din 4 noiembrie.

Deşi Hillary Clinton şi-a atacat de mai multe ori adversarul pe tema lipsei sale de experienţă, sondajul efectuat de New York Times/CBS News relevă că această strategia nu i-a reuşit. Astfel, 47 % dintre alegătorii democraţi estimează că Obama va şti să gestioneze cu înţelepciune o criză internaţională, faţă de numai 39 % favorabili lui Clinton. Totodată, 69 % consideră că tânărul senator de 46 de ani va fi un bun comandant şef al armatei.

Potrivit sondajului USA Today/Gallup, două treimi dintre democraţii intervievaţi sunt deja de partea senatorului de Illinois. În afară de aceste rezultate pozitive în sondaje, Barack Obama a înregistrat ieri şi sprijinul lui Chris Dodd, fost candidat la învestitura democrată. Acesta a ieşit din cursa pentru obţinerea învestiturii, la începutul lunii ianuarie.

În aceste condiţii, lui Hillary Clinton nu-i rămâne decât să câştige alegerile preliminare de săptămâna viitoare, din Ohio şi Texas, state în care Barack Obama înregistrează de asemenea o creştere în sondaje.

Antena 3



×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close