Antena 3 CNN Externe Coafezele se confruntă cu un risc crescut de a face cancer

Coafezele se confruntă cu un risc crescut de a face cancer

Coafezele se confruntă cu un risc crescut de a face cancer
26 Mar 2008   •   09:44

Coafezele se confruntă cu riscul de a face cancer. Avertismentul vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit căruia coloranţii şi diferitele produse chimice folosite în saloanele de înfrumuseţare, stau la baza pericolului de a dezvolta această boală. Şi asta nu este tot. Şi persoanele care îşi vopsesc părul sunt în pericol să se îmbolnăvească de cancer.

Specialiştii din cadrul Centrului Internaţional de Cercetare a Cancerului au ajuns la concluzia că angajatele saloanelor de înfrumuseţare prezintă riscul de a face cancer. Probabilitatea de îmbolnăvire este redusă, dar ea există. Ca urmare a coloranţilor şi a altor produse chimice folosite zilnic, milioane de coafeze se află în pericol. Ele pot face cancer ovarian sau o formă de cancer sangvin. Deşi nu folosesc un număr atât de mare de produse chimice, şi frizerii sau bărbierii se confruntă cu acest risc.

În plus, experţii internaţionali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, reuniţi luna trecută la Lyon, au mai tras un semnal de alarmă. Persoanele care îşi vopsesc părul se confruntă şi ele cu riscul de a se îmbolnăvi de cancer. Şi asta tot din cauza contactării la nivel de epidermă a substanţelor colorante. În jur de 35 la sută dintre femei şi 10 la sută dintre bărbaţi îşi vopsesc părul în Europa, Japonia şi Statele Unite.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close