Antena 3 Externe Columbia: Bilanţul alunecării de teren a ajuns la 23 de morţi şi peste 100 de oameni dispăruţi

Columbia: Bilanţul alunecării de teren a ajuns la 23 de morţi şi peste 100 de oameni dispăruţi

07 Dec 2010   •   13:39
Columbia: Bilanţul alunecării de teren a ajuns la 23 de morţi şi peste 100 de oameni dispăruţi
Sursa foto: Foto: Video News

Bilanţul provizoriu al alunecării de teren de duminică, din Columbia, a ajuns la 23 de morţi. Peste o sută de oameni sunt daţi dispăruţi, iar echipele de salvare au tot mai puţine speranţe de a-i găsi în viaţă. Ploile torenţiale care au declanşat catastrofa au devastat şi Venezuela, unde cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 90.000 au rămas fără adăpost.

Căutările continuă la periferia oraşului Medellin, unde zeci de case au fost îngropate sub un uriaş val de stânci şi noroi. Potrivit autorităţilor locale, şapte oameni au fost scoşi până acum în viaţă de sub dărâmături.

Situaţia este gravă şi în Venezuela. Potopul a lăsat fără adăpost zeci de mii de oameni.

Preşedintele Hugo Chavez a trecut la măsuri excepţionale şi a ordonat ca mai multe hoteluri de lux să fie puse la dispoziţia poporului.

Chavez a găzduit, simbolic, câteva zeci de familii chiar în palatul prezidenţial. Alţi sinistraţi au fost instalaţi în cazărmi. Starea de urgenţă este declarată în mai multe regiuni.

Bilanţul alunecării de teren din Columbia: 23 de morţi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close