Antena 3 CNN Externe Columbia. Cel mai important conducător al traficului de droguri din ţară a fost arestat

Columbia. Cel mai important conducător al traficului de droguri din ţară a fost arestat

Columbia. Cel mai important conducător al traficului de droguri din ţară a fost arestat
03 Mai 2008   •   14:40

Poliţia columbiană l-a arestat pe unul dintre cei mai importanţi conducători ai traficului de droguri din ţară. Miguel Angel Mejía-Múnera, supranumit "Nebunul", este şeful celui mai important cartel din zonă. El conducea organizaţia împreună cu fratele său geamăn, împuşcat mortal de poliţie, acum câteva zile. De la sfârşitul anilor 90, Miguel Múnera şi fratele său, Victor, au condus o organizaţie care se ocupa cu transportul de droguri de pe coasta de Nord a Columbiei, spre Statele Unite şi apoi spre Europa.

Se estimează că Organizaţia lor, care se ocupa cu transportul de droguri dar şi cu operaţiuni de spălare de bani, a transportat numai puţin de 68 de tone de cocaină doar în ultimii doi ani.

În 2003, agenţi federali din Statele Unite au capturat 25 de tone de cocaină, şi au arestat 43 de membri ai organizaţiei, în timpul unei operaţiuni de anvergură. Liderii cartelului, fraţii Múnera, nu au putut fi capturaţi în acel moment.

Miguel Múnera va fi extrădat în Statele Unite, care ofereau o recompensă de 5 milioane de dolari pentru capturarea sa. Columbia este primul producător mondial de cocaină, cu 700 de tone pe an.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close