Antena 3 CNN Externe Columbia. Şase oameni au murit în urma unui cutremur 5,6 pe scara Richter

Columbia. Şase oameni au murit în urma unui cutremur 5,6 pe scara Richter

Columbia. Şase oameni au murit în urma unui cutremur 5,6 pe scara Richter
25 Mai 2008   •   10:42

Cel puţin şase oameni au murit şi alţi opt au fost răniţi în Columbia, în urma unui cutremur. Seismul, cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter, a provocat pagube în mai multe oraşe ale ţării. Mişcarea telurică a fost puternic resimţită şi în capitala Bogota situată la doar 50 de kilometri de epicentru. Imediat după cutremur liniile telefonice au fost luate cu asalt de mii de oameni, îngrijoraţi de soarta rudelor. Pe străzi se aflau zeci de mii de oameni panicaţi.

În oraş, toate echipajele de pompieri au fost trimise să intervină acolo unde s-au înregistrat distrugeri. O clădire guvernamentală a fost evacuată după ce sute de cărămizi s-au desprins din pereţi şi au căzut pe asfelt. La marginea capitalei trei persoane, între care şi un copil, au murit. Victimele se aflau într-o maşină, surprinsă de o puternică alunecare de teren provocată de cutremur.

Tot în urma unei avalanşe, mai multe case situate în apropiere de zona epicentrului seismului au fost complet distruse de seism. Acum nouă ani, un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, a provocat moartea a peste 1.200 de oameni în Columbia.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close