Antena 3 CNN Externe Comandant rus capturat în Ucraina: "A fost momentul în care mi-a fost ruşine! Acesta este un genocid! Am fost minţiţi!"

Comandant rus capturat în Ucraina: "A fost momentul în care mi-a fost ruşine! Acesta este un genocid! Am fost minţiţi!"

Un comandant rus capturat a implorat „milă” forțelor conduse de Vladimir Putin care atacă Ucraina, spunând că au fost păcălite să invadeze, cu falsa credință că guvernul a fost răsturnat de naziști și ar avea nevoie de eliberare.

Comandant rus capturat în Ucraina: "A fost momentul în care mi-a fost ruşine! Acesta este un genocid! Am fost minţiţi!"
Sursa foto: Twitter / Daily Mail
de Laura Dinu    |    08 Mar 2022   •   11:58

Bărbatul, care spune că este locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a gărzii naționale ruse, susţine că militarii ruşi au fost „spălați pe creier” pentru a sprijini războiul, dar, după ce a văzut singur situația din Ucraina, acum se simte „ruşinat” că a  participat la acest „genocid” și spune că ucrainenii sunt îndreptățiți să se opună. 
 
Astakhov Dmitry Mikhailovich a spus că îndoielile sale s-au întărit când i-a văzut pe doi dintre boxerii săi preferați, Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko, acceptând să lupte pentru rezistență. 

"Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina.

Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean, ei ştiu că Rusia nu a fost iertătoare niciodată. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Multora dintre ei le este rușine, ei nu vor război", a spus Astakhov Dmitry Mikhailovich.

El a adăugat că rușii de acasă nu au nicio idee despre realitățile războiului, pledând pentru o eliberare în siguranță a prizonierilor, astfel încât să poată explica conaționalii lor adevărata situație la întoarcere. 

Locotenentul a făcut un apel la adresa militarilor ruşi. 

"Vă implor, opriţi-vă înainte să fie prea târziu! Rusia nu poate câștiga aici!", a transmis el compatrioţilor. 
 
„Dacă cineva ar veni pe teritoriul meu, aș face la fel ca acești oameni și aș avea tot dreptul!", a continuat el. 

„Băieți, fiți curajoși. Mie îmi e uşor acum, sunt deja în această situație. Voi sunteți într-o situație tensionată, e greu să lupți împotriva propriului comandant. Dar acesta este un genocid, oamenii sunt uciși”, a mai spus militarul, potrivit DailyMail


 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină!
x close