Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană a prezentat un plan de măsuri de securizare a graniţelor

Comisia Europeană a prezentat un plan de măsuri de securizare a graniţelor

Comisia Europeană a prezentat un plan de măsuri de securizare a graniţelor
13 Feb 2008   •   14:32

Comisarul european pentru justiţie, Franco Frattini, a prezentat astăzi un plan ambiţios al oficialilor de la Bruxelles, care vizează întărirea securităţii la frontierele comunitare. Printre măsurile necesare punerii în aplicare a acestui plan, Frattini s-a referit la înregistrarea şi ampretarea electronică a tuturor cetăţenilor necomunitari, care intră pe teritoriul Uniunii Europene.

Franco Frattini a ţinut să sublinieze că măsurile de securitate, pe care autorităţile europene intenţionează să le ia, sunt îndreptate doar împotriva delincvenţilor şi că ele nu îi vor afecta şi pe cetăţenii cinstiţi care vor să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene.

Cel mai important şi ambiţios proiect al Comisiei europene îl reprezintă introducerea unui registru electronic de intrări şi ieşiri din aeroporturi.

Franco Frattini a explicat că această măsură este dedicată exclusiv identificării acelor persoane din afara Uniunii Europene care depăşesc termenul legal de şedere pe teritoriul comunitar.

Planul de măsuri pentru sporirea securităţii graniţelor Uniunii Europene mai prevede acordarea unor puteri extinse agenţiei Frontex, care se va ocupa de acum înainte şi de controlul bunurilor, la graniţă.

Franco Frattini a prezentat, de asemenea, intenţia de a înfiinţa un sistem de control al frontierelor terestre şi maritime, punctele strategice fiind sudul Uniunii, la Marea Mediterană şi estul - la Marea Neagră.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close