Antena 3 CNN Externe Comisia Europeană propune prelungirea duratei concediilor de maternitate

Comisia Europeană propune prelungirea duratei concediilor de maternitate

Comisia Europeană propune prelungirea duratei concediilor de maternitate
02 Oct 2008   •   21:23

Comisia Europeană (CE) va supune statelor membre şi Parlamentului European un proiect de directivă având ca obiect de la paisprezece la optsprezece săptămâni de concediu de maternitate, pentru a asigura femeilor un echilibru mai bun în viaţa personală şi profesională, scrie miercuri publicaţia franceză Le Monde.
Noul text de lege, adoptat de CE pe 1 octombrie, modifică o directivă din anul 1992 şi vizează să întărească drepturile femeilor, oferindu-le garanţia de a-şi regăsi locul de muncă sau un post echivalent la întoarcerea din concediu şi obligând angajatorii să motiveze în scris o eventuală decizie de concediere, care nu are legătură cu graviditatea angajatelor, în timpul concediului de maternitate sau în primele şase luni care îi urmează.
Dacă această directivă va fi adoptată, ea va duce la ameliorarea legislaţiei în mai multe state membre. Durata concediului de maternitate este de şaisprezece săptămâni în Franţa, Spania, Austria sau Luxemburg.
Durata este mai mică decât în Marea Britanie, unde concediul este de douăzeci şi şase de săptămâni, decât în Germania, unde durata este de paisprezece săptămâni sau decât în Belgia, cincisprezece săptămâni.
În Romania, durata concediului de maternitate este, conform legii, de 126 de zile calendaristice.
Sursă foto: www.4women.ro
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close