Antena 3 CNN Externe Comuniştii ruşi cred că actuala criză va reinstaura socialismul în Rusia

Comuniştii ruşi cred că actuala criză va reinstaura socialismul în Rusia

Comuniştii ruşi cred că actuala criză va reinstaura socialismul în Rusia
29 Noi 2008   •   20:47

Partidul Comunist din Rusia este pregătit să revină la putere şi să reinstaureze socialismul. Reuniţi în cadrul congresului anual, membrii partidului se aşteaptă ca actuala criză financiară să provoace tulburări sociale care vor ajuta partidul să revină la conducere. ?Vântul istoriei bate din nou în favoarea noastră. În acest moment de criză mondială lumea imperialismului începe să moară. Ne aflăm în pragul unor schimbări politice şi sociale?, a spus liderul comunist, Ghennadi Ziuganov.
Partidul Comunist a condus Rusia timp de 80 de ani şi este încă principala forţă de opoziţie, după prăbuşirea blocului sovietic în 1991. Partidul şi-a pierdut însă o mare parte din autoritate şi mulţi analişti politici sunt de părere că este încă prea slab ca să poată prelua puterea.
Autorităţile ruse încearcă să minimalizeze impactul pe care l-ar putea avea criza financiară promiţând ajutoare de miliarde de dolari din partea statului. În acest context, Ziuganov consideră că ?autorităţile nu fac faţă situaţiei din ţară. Proteste sociale de amploare sunt pe cale de a izbucni, şi este dificil de prevăzut când se va întâmpla asta şi de formă vor lua evenimentele.
În discursul său, Ghennadi Ziuganov a amintit ruşilor că partidul său a fost singurul care s-a opus prelungirii mandatului prezidenţial la şase ani. El a precizat că Partidul Comunist pregăteşte un manifest în care sunt incluse sugestii ce pot ajuta Rusia să depăşească momentul de criză. ?Devine din ce în ce mai evident că socialismul nu este numai un capriciu al ideologilor, ci o etapă naturală şi inevitabilă a istoriei umanităţii?, a adăugat el.
Sursa foto: nytimes.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close