Antena 3 CNN Externe Condolezza Rice încearcă deblocarea procesului de pace israeliano-palestinian

Condolezza Rice încearcă deblocarea procesului de pace israeliano-palestinian

Condolezza Rice încearcă deblocarea procesului de pace israeliano-palestinian
30 Mar 2008   •   16:23

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, se află în Israel, în cea de-a doua vizită efectuată în Orient, de la începutul lunii martie. Cu acest prilej, Rice încearcă să deblocheze procesul de pace israeliano-palestinian, suspendat recent din cauza atacurilor israeliene în Fâşia Gaza.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice a început discuţiile la Ierusalim, cu un apel la adresa Israelului de a adopta „măsuri constructive” pentru ameliorarea vieţii palestinienilor din Cisiordania ocupată: „Aş dori să sper că israelienii şi palestinienii vor putea împreună să adopte măsuri, care să fie constructive în ceea ce priveşte securitatea Israelului şi viabilitatea economică a palestinienilor. Sunt convinsă că ceea ce trebuie făcut sunt progrese tangibile către o viaţă mai bună a palestinienilor în momentul în care noi avansăm spre crearea unui stat”.

Secretarul de stat american a venit sosit în Israel sâmbătă seară. Este cea de-a a doua vizită în această ţară, a Condoleezzei Rice, de la începutul acestei luni. Toate eforturile sunt concentrate pe încercarea de a debloca procesul de pace israeliano-palestinian. Condoleezza Rice va vizita apoi şi Iordania. Ea se va întâlni cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi cu regele Abdullah al II-lea.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close