Antena 3 CNN Externe Confruntări violente în Egipt. Peste 50 de morţi şi sute de răniţi între susţinătorii şi opozanţii lui Mohamed Morsi

Confruntări violente în Egipt. Peste 50 de morţi şi sute de răniţi între susţinătorii şi opozanţii lui Mohamed Morsi

Confruntări violente în Egipt. Peste 50 de morţi şi sute de răniţi între susţinătorii şi opozanţii lui Mohamed Morsi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Oct 2013   •   08:35

Haosul a pus din nou stăpânire pe Egipt. Cel puţin 51 de oameni au fost ucişi şi alţi peste 250 au fost răniţi în ciocnirile violente dintre susţinătorii şi opozanţii fostului preşedinte, Mohamed Morsi. Poliţiştii au arestat peste patru sute de oameni, din cele două tabere.

Violenţele au avut loc în ziua în care Egiptul sărbătorea împlinirea a 40 de ani de la războiul cu Israelul.

În timp ce preşedintele interimar şi şeful armatei egiptene urmăreau o ceremonie grandioasă, organizată cu ocazia aniversării războiului împotriva Israelului, susţinătorii şi opozanţii preşedintelui înlăturat de la putere se băteau pe străzi, la doar câţiva kilometri.

Manifestanţii care susţin actuala putere au capturat un bărbat din cealaltă tabără şi l-au luat pe sus. A fost ultima oară când a fost văzut, nu se mai ştie nimic despre el.

Violenţele au izbucnit în piaţa Ramses din Cairo, în timpul unui marş ce cerea readucerea la putere a fostului lider, Mohamed Morsi.

Susţinătorii acestuia şi ai partidului său, Frăţia Musulmană, au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene de către poliţişti, în timp ce locuitorii din zonă aruncau cu pietre în manifestanţi. Sute de protestatari au fost arestaţi în urma violenţelor.

Mii de oameni au ieşit pe străzi şi în Alexandria, unde s-au bătut cu forţele de ordine.

Valul de proteste sângeroase a izbucnit în urmă cu trei luni, când armata a preluat puterea şi l-au înlăturat din funcţia de preşedinte pe Mohamed Morsi.


×
Subiecte în articol: Egipt Mohamed Morsi fratia musulmana
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close