Antena 3 CNN Externe Congresul SUA ia măsuri pentru salvarea proprietarilor ameninţaţi să-şi piardă locuinţele

Congresul SUA ia măsuri pentru salvarea proprietarilor ameninţaţi să-şi piardă locuinţele

Congresul SUA ia măsuri pentru salvarea proprietarilor ameninţaţi să-şi piardă locuinţele
27 Iul 2008   •   13:07

Senatul Statelor Unite şi-a dat votul final pentru un plan de salvare a sectorului imobiliar, ameninţat cu prăbuşirea în urma crizei creditelor ipotecare. Planul creează un fond de 300 de miliarde de dolari pentru garantarea creditelor care nu mai pot fi plătite. Există însă analişti care spun că legea nu va pune capăt crizei din economia americană.

Proiectul de lege, prin care se încearcă salvarea sectorului ipotecar american, a fost aprobat de Senat cu 72 de voturi pentru şi 13 împotrivă. Surse din cadrul administraţiei americane au precizat că preşedintele George W. Bush va aproba acest proiect de urgenţă. Legea va autoriza împrumuturi de miliarde de dolari pentru companiile ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac. Firmele, care deţin sau garantează jumătate din totalul împrumuturilor imobiliare din Statele Unite, au pierdut miliarde de dolari, în contextul crizei executărilor ipotecare.

Potrivit experţilor, iniţiativa este menită să salveze aproximativ 400.000 de proprietari, pentru că va permite Administraţiei Federale a Locuinţelor să poată refinanţa împrumuturi ipotecare, în valoare de 300 de miliarde de dolari. Există însă şi analişti care spun că legea va avea efecte pozitive dar nu va pune capăt crizei, iar peste două milioane de familii şi-ar putea pierde, totuşi, locuinţele.

Pentru a preveni un colaps al economiei, trezoreria federală americană a anunţat încă de acum două săptămâni că va pompa câteva miliarde de dolari în piaţa ipotecară. Mai exact în cele două companii gigant americane Fannie Mae şi Freddie Mac, specializate în credite.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close