Antena 3 CNN Externe Conservatorii din Spania vor expulzarea infractorilor străini (VIDEO)

Conservatorii din Spania vor expulzarea infractorilor străini (VIDEO)

Conservatorii din Spania vor expulzarea infractorilor străini <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Feb 2008   •   12:50

Imigranţii se află din nou pe agenda electorală a politicienilor. Cu o lună înaintea alegerilor din Spania, politicienii din opoziţie încearcă să-şi atragă voturi propunând măsuri împotriva imigranţilor care comit infracţiuni. Membrii Partidului Popular vor să fie adoptat modelul italian, care prevede expulzarea străinilor, consideraţi un pericol la adresa siguranţei naţionale. Politicienii conservatori aflaţi în campanie spun că vor să se asigure că imigranţii vorbesc spaniolă şi că respectă legile şi obiceiurile ţării.

"Dacă nu vom face asta, inevitabil se vor crea ghetouri, ţări în interiorul ţării noastre, şi este cea mai nepotrivită favoare pe care o putem face spaniolilor şi oamenilor care vin din străinătate. O să regretăm întotdeauna, şi nu o să las să se întâmple asta", a declarat Mariano Rajoy, candidat al Partidului Popular.

Propunerea conservatorilor spanioli aminteşte de măsurile luate anul trecut de Italia, unde guvernul a decis să îi expulzeze, rapid şi fără proces, pe cetăţenii străini consideraţi periculoşi. Conservatorii au anunţat în plus că vor restricţiona portul vălului islamic în şcoli, idee primită cu proteste.

"Cred că este o barbarie să interzici fetelor să meargă la şcoală îmbrăcate în propriul fel. Mă întreb dacă Rajoy o să interzică fetelor şi să poarte cruci sau simboluri punk, sau pantaloni cu talie joasă, pentru a le proteja de influenţa media sau a părinţilor lor", a declarat Anass Merabet, membru al unei asociaţii marocane -

Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close