Antena 3 CNN Externe Consiliul ONU se reuneşte de urgenţă, după asasinatul din Pakistan

Consiliul ONU se reuneşte de urgenţă, după asasinatul din Pakistan

Consiliul ONU se reuneşte de urgenţă, după asasinatul din Pakistan
27 Dec 2007   •   19:59

Consiliul de securitate al ONU se va reuni de urgenţă pentru a discuta situaţia din Pakistan, după asasinarea lui Benazir Bhutto. Vestea uciderii fostului premier pakistanez a generat imediat reacţii din partea comunităţii internaţionale. Preşedintele american George Bush a cerut aducerea vinovaţilor în faţa justiţiei, iar capitalele importante au condamnat asasinatul.

În Pakistan, un alt lider al opoziţiei a promis să continue lupta dusă de Benazir Bhutto, în vreme ce preşedintele Pervez Musharraf a vorbit despre o tragedie naţională. Statele Unite, Rusia şi Franţa au fost printre primele ţări care au condamnat uciderea lui Benazir Bhutto.

Adjunctul ministrului rus de Externe a avertizat că asasinarea fostului premier Benazir Bhutto ar putea declanşa un val de terorism în Pakistan.

Ministrul de Externe britanic s-a declarat profund şocat de atentatul care a provocat moartea fostului premier pakistanez. La fel şi şeful diplomaţiei franceze Bernard Kouchner, care a condamnat cu fermitate crima căreia i-a căzut victimă Benazir Bhutto.

Şeful Guvernului italian, Romano Prodi, a cerut ca Pakistanul să nu întrerupă drumul dificil către pace.

O reacţie a venit şi de la Vatican, care a calificat drept tragic şi teribil atentatul care a curmat viaţa fostului premier pakistanez.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close