Antena 3 CNN Externe Consulul României la Milano: Imaginea românilor în Italia e deformată de presă

Consulul României la Milano: Imaginea românilor în Italia e deformată de presă

Consulul României la Milano: Imaginea românilor în Italia e deformată de presă
31 Aug 2008   •   11:10

Imaginea românilor în Italia este deformată, în special, de presa din Peninsulă. O spune Tiberiu Dinu, consulul general al României la Milano. Diplomatul român susţine însă că majoritatea italienilor nu se lasă influenţaţi de ştirile negative, la adresa conaţionalilor noştri. Ba mai mult, sunt domenii în care italienii preferă să angajeze români. De exemplu, în spitale, unde există un deficit de 20.000 de asistente, sunt căutate româncele, pentru că sunt bine pregătite.

Autorităţile italiene au constat în urma recensământului din taberele de rromi din Milano că, doar un sfert dintre cei care locuiesc acolo vin din România. Consulul general al României la Milano povesteşte că în ochii italienilor, înainte de recensămînt, numărul rromilor proveniţi din România se apropia de 100%.

Diplomatul român a explicat însă ce îl nemulţumeşte, ca locuitor al oraşului Milano, în legătură cu cea mai mare tabăra de rromi autorizată din peninsulă. „Problema gravă e mizeria. Românii nu reuşesc să o stăpînească, sunt mult mai indisciplinaţi. Diferenţa este mare între partea în care locuiesc rromii bosniaci şi cea în care stau cei din România. Această tabără nu e o zonă de care milanezii se tem. Nu vorbim de un loc de care să te temi, ca cel din care provenea Mailat, la Roma. Nu există aşa ceva în nordul Italiei." (Jurnalul Naţional)

Consulul susţine că imaginea românilor în Italia este deformată în special de presa din peninsulă. Tiberiu Dinu dă asigurări că italienii sunt interesaţi să angajeze români. „Numărul „badantelor” (cele care îngrijesc un bătrân, un bolnav) solicitate pentru nordul Italiei este de 180.000. Italienii ştiu că româncele sunt harnice, puternice şi serioase, nu se lasă influenţaţi de presă. În spitale există un deficit de 20.000 de asistente. Şi acolo sunt preferate româncele, pentru că sunt cel mai bine pregătite.”

Consulul român la Milano a declarat totodată că, la sfârşitul lunii septembrie, în Italia se va desfăşura o campanie de promovare a românilor. El speră ca la finalul acesteia, italienii să vadă adevăraţii români.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close