Antena 3 CNN Externe Continuă scandalul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie pe tema British Council

Continuă scandalul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie pe tema British Council

Continuă scandalul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie pe tema British Council
17 Ian 2008   •   13:55

Scandalul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie continuă. Două filiale ale Consiliul Britanic din Rusia au rămas închise pentru a doua zi consecutiv. Angajaţii instituţiei britanice aşteaptă veşti de la autorităţile de la Londra pentru a-şi redeschide porţile. Autorităţile ruse suţin că au depistat anumite nereguli în activitatea centrelor britanice.

La sfârşitul anului trecut, Rusia a cerut Consilului Britanic să închidă de la 1 ianuarie filialele organizaţiei de la Sankt Petersburg şi Ekaterinburg. Iniţial, oficialii britanici au refuzat. Pe fondul crizei, în ultimele săptămâni, relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie au devenit tot mai tensioante.

?Cred că ruşii vor avea de suferit foarte mult din această cauză. Cunosc British Council de foarte mulţi ani, este o instituţie prestigioasă care oferă o bună educaţie. Este mare păcat că se întâmplă astfel de lucruri,? a declarat unul dintre angajaţii British Council.

Mai mulţi angajaţi ruşi ai Consiliului au fost chemaţi marţi de serviciile secrete ruse la interogatoriu. Joi, directorul filialei Consilului Britanic din Sankt Petersburg a fost reţinut. Ministrul de Externe britanic, David Miliband, a avertizat Rusia să pună capăt campaniei de intimidare.

British Council funcţionează în 109 ţări, oferă cursuri de engleza, contracte de afaceri şi teste academice pentru studenţii care vor să studieze în Marea Britanie.

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close