Antena 3 CNN Externe Convenţia Democrată. Obama a susţinut primul discurs în calitate de candidat oficial la preşedinţie

Convenţia Democrată. Obama a susţinut primul discurs în calitate de candidat oficial la preşedinţie

Convenţia Democrată. Obama a susţinut primul discurs în calitate de candidat oficial la preşedinţie
29 Aug 2008   •   09:18

Barack Obama a susţinut primul mare discurs în calitate de candidat oficial al Partidului Democrat, la preşedinţia Statelor Unite. Discursul a încheiat, triumfal, Convenţia Naţională a partidului, care a confirmat candidatura lui Obama. În mod cu totul neobişnuit, senatorul de culoare a fost felicitat pentru nominalizare, printr-un clip televizat, chiar de adversarul său republican, John McCain.

Obama a luat cuvântul la finalul unui miting de şase ore, la care au fost prezenţi aproape 85.000 de oameni.

Candidatul democrat a promis schimbări radicale faţă de politica lui George W. Bush şi a spus că America "este o ţară mai bună decât s-a arătat în ultimii opt ani".

?Ne întâlnim într-unul din acele momente semnificative, un moment în care naţiunea noastră este în război, economia noastră, în plină tulburare, iar visul american este, din nou ameninţat, le-a spus Obama celor prezenţi.

Obama l-a elogiat pe adversarul său republican, John McCain, pentru "bravura şi distincţia" cu care a luptat în război, dar imediat a atras atenţia că acesta va urma linia lui Bush dacă va fi ales preşedinte.

?Bilanţul este clar: John McCain a votat cu George Bush în 90 la sută din cazuri. Senatorului McCain îi place să vorbească despre gândire, dar, într-adevăr, ce se poate spune despre gândirea cuiva care crede că George Bush a avut dreptate în mai bine de 90 la sută din cazuri??, se întreabă Obama.

Înaintea mitingului, Obama primise felicitările publice ale lui McCain pentru nominalizarea sa, care a coincis cu aniversarea unui celebru discurs al pastorului Martin Luther King, eroul luptei pentru drepturile civile.

"D-le senator Obama, este într-adevăr o zi bună pentru America. Prea adesea, reuşitele adversarilor noştri sunt trecute cu vederea. Aşa că am vrut să mă opresc şi să spun: felicitări. Cât de potrivită este nominalizarea dvs. chiar în această zi. Mâine, o luăm de la capăt, dar azi, d-le senator, aţi făcut o treabă bună. Sunt John McCain şi am aprobat acest mesaj", a declarat McCain.

După miting, senatorul republican a lăsat politeţea deoparte; el a declarat că Obama a ţinut un discurs "înşelător" şi a dovedit că nu este încă pregătit să fie preşedinte.



Antena3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close