Antena 3 CNN Externe Copii români ţinuţi sclavi în Londra, eliberaţi de poliţia britanică

Copii români ţinuţi sclavi în Londra, eliberaţi de poliţia britanică

Copii români ţinuţi sclavi în Londra, eliberaţi de poliţia britanică
24 Ian 2008   •   15:52

Tot mai mulţi copii devin victime ale traficanţilor români de carne vie. Fenomenul ?sclavismului infantil? a ajuns la cote alarmante, iar autorităţile britanice au anunţat că vor lua măsuri drastice. Avertismentul vine din partea jurnaliştilor de la Daily Mail, care scriu în ediţia electronică de joi că poliţia britanică a eliberat ?copii ţinuţi sclavi? de traficanţii români, forţaţi să fure şi să cerşească pe străzile din Londra. Sute de poliţişti au descins într-un cartier cunoscut pentru astfel de infracţiuni, într-o operaţiune de amploare la care au participat şi forţe române. Peste 20 de persoane au fost arestate, iar mai mulţi copii au fost eliberaţi. Micuţii fuseseră vânduţi bandelor române de traficanţi şi forţaţi apoi să comită diverse infracţiuni, scriu jurnaliştii britanici.

Ajutaţi de câini de poliţie, ofiţerii au pornit raidul pe străzile orăşelului Slough, în apropiere de Londra. Pe lângă copiii sechestraţi de traficanţi, poliţiştii au găsit şi rezultatele ?muncii? micuţilor: sume mari de bani şi cărţi de credit.

Aceasta a fost prima descindere dintr-o operaţiune mai amplă iniţiată de poliţie împotriva bandelor de traficanţi de copii. Potrivit jurnaliştilor, este pentru prima oară când poliţia vorbeşte despre amploarea acestui fenomen. ?Valul de infracţiuni comise de români înghite Marea Britanie?, traficanţii de copii învârtind sume care se ridică la un miliard de lire sterline pe an, scrie Daily Mail.

În acelaşi cotidian se mai arată că, de la aderarea României la Uniunea Europeană ? în ianuarie anul trecut, numărul infracţiunilor comise de români pe teritoriul britanic a crescut cu peste 700%. Mai mult, bandele româneşti s-ar afla în spatele a cel puţin trei crime comise în Londra.

Poliţia estimează că fiecare copil ţinut captiv aduce în jur de 100.000 de lire, pe an, bandelor de traficanţi români. La aceste date se adaugă şi cele furnizate de autorităţile române, care estimează un număr de 2.000 copii traficaţi în Marea Britanie. Şefii acestor bande trimit în ţară milioane de lire, banii fiind folosiţi în România pe case de lux şi maşini scumpe, scriu jurnaliştii britanici.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close