Antena 3 CNN Externe Copiii cu COVID din Shanghai, despărțiți de părinți

Copiii cu COVID din Shanghai, despărțiți de părinți

Oficialii din domeniul sănătății din Shanghai au apărat o politică de separare a bebelușilor și copiilor mici de părinții lor dacă sunt testați pozitiv pentru COVID-19, pe fondul frustrării din ce în ce mai mari față de politicile brutalezero COVID a orașului.

Copiii cu COVID din Shanghai, despărțiți de părinți
Sursa foto: Twitter/HAGnews2
de Alexandra Ionescu    |    04 Apr 2022   •   19:47

Aproximativ 25 de milioane de oameni din Shanghai, cel mai mare oraș și centru financiar al Chinei, rămân blocați în timp ce autoritățile încearcă să stingă cel mai sever focar de virus din țară de la sfârșitul primului val de pandemie la începutul anului 2020.

În conformitate cu controalele inflexibile ale virusului din China, oricine s-a dovedit pozitiv - chiar dacă este asimptomatică sau are o infecție ușoară - trebuie izolat de persoanele neinfectate.

Acestea includ copiii care sunt testați pozitiv, dar ai căror membri ai familiei nu, au confirmat luni oficialii din sănătate, apărând o politică care a produs anxietate și indignare în oraș.

„Dacă copilul are mai puțin de șapte ani, acești copii vor primi tratament într-un centru de sănătate publică”, a declarat luni Wu Qianyu, un oficial al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai.

„Pentru copiii mai mari sau adolescenți... îi izolăm în principal în locuri centralizate (de carantină).

Între timp, părinții și tutorii au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima furia față de poliție.

„Părinții trebuie să îndeplinească „condiții” pentru a-și însoți copiii? Este absurd... ar trebui să fie dreptul lor cel mai de bază”, a scris un comentator anonim pe platforma de socializare Weibo, potrivit The Guardian.

Videoclipurile neverificate cu bebeluși și copii mici din secțiile administrate de stat au fost distribuite pe scară largă.

Dar oficialul de la Shanghai, Wu, a spus că politica face parte integrantă din „munca de prevenire și control” a virusului.

„Am clarificat că copiii ai căror părinți sunt de asemenea pozitivi... pot trăi în același loc cu copiii”, a adăugat ea.

Frustrarea crește în Shanghai, care luni a înregistrat 9.000 de noi cazuri de virus și este epicentrul focarului din China.

Autoritățile au promis inițial că nu vor închide întreg orașul.

După săptămâni de creștere a numărului de cazuri, oficialii orașului au recunoscut săptămâna trecutăeșecul tacticii lor.

Ei au introdus o blocare în două etape, inițial anunțată ca durand patru zile fiecare pentru a testa în masă ambele părți ale orașului.

Strategia zero-COVID a Chinei este supusă unei presiuni extreme, în timp ce virusul se răspândește în toată țara, cu un alt focar în nord-est.

Până în martie, China a menținut cu succes volumul zilnic de cazuri la două sau trei cifre, cu blocări localizate dure, teste în masă și restricții de călătorie.

Luni, numărul de cazuri la nivel național a depășit 13.000 pentru a doua zi, deoarece numărul zilnic de infecții a atins rate nevăzute de la jumătatea lunii februarie 2020.

Diplomații occidentali și-au exprimat astăzi îngrijorarea față de politica de separare a copiilor de părinți, cerând în același timp asigurări că ambasadorii și diplomații lor nu vor fi supuși unor controale atât de stricte.

×
Subiecte în articol: China shangai COVID-19 copii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close