Antena 3 CNN Externe Copiii italieni susţin incendierea taberelor de rromi prin desene şi eseuri

Copiii italieni susţin incendierea taberelor de rromi prin desene şi eseuri

Copiii italieni susţin incendierea taberelor de rromi prin desene şi eseuri
29 Mai 2008   •   15:49

Elevii unei clase primare de la o şcoală din Napoli au şocat Italia după ce şi-au arătat prin temele lor susţinerea pentru incendierea taberelor nomade din Italia, relatează The Telegraph. Copiii, cu vârste cuprise între 9 şi 11 ani, sunt elevi la San Giuseppe Bosco, în apropierea unei tabere de rromi de la Ponticelli, care a fost atacată în mod repetat de grupuri xenofobe.

Localnicii au incendiat tabăra acum două săptămâni, după ce a apărut o ştire conform căreia o femeie de etnie rromă a încercat să răpească un bebeluş într-o altă locaţie a oraşului. De atunci, atacurile au continuat, mai multe sticle incendiare fiind aruncate în casele improvizate ale rromilor.



Învăţătorii de la şcoala din Napoli le-au cerut elevilor să explice ce simt ei despre persecutarea rromilor. Răspunsul a fost reprezentat de o serie alarmantă de desene şi eseuri, în care mulţi şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunile napoletanilor. ?Ţiganii fură copii pentru a le folosi organele în transplanturi?, a scris unul dintre copii. ?Noi nu suntem rasişti, dar dacă ei vor să rămână aici trebuie să nu mai fure?, spune altul.

Un alt copil a desenat câteva clădiri în flăcări şi un grup de oameni în afara lor care strigau ?Luptaţi, luptaţi!? şi ?Plecaţi de aici, rromilor!?. Atacurile vin în urma unei intoleranţe faţă de imigranţi în creştere a italienilor, alimentată de mulţi oficiali ai noului guvern condus de premierul Silvio Berlusconi.

Foto: The Telegraph

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close