Antena 3 CNN Externe Copiii oligarhilor ruşi vor moşteni o avere de peste un miliard de dolari

Copiii oligarhilor ruşi vor moşteni o avere de peste un miliard de dolari

Copiii oligarhilor ruşi vor moşteni o avere de peste un miliard de dolari
04 Sep 2008   •   12:38

Deşi politica externă a Rusiei trece printr-un moment delicat, conturile unui număr foarte mare de ruşi continuă să crească. La fel şi moştenirile pe care aceştia le vor lăsă copiilor lor. Potrivit unui studiu făcut de revista ?Finans?, pentru prima oară în istoria Rusiei, mai mult de 100 de minori urmează să moştenească sume exorbitante, ce depăşesc un miliard de dolari.

Numărul exact al copiilor care vor moşteni averi mai mari de un miliard de dolari a crescut, în ultimul an , de la 70 la 112. Pe primul loc se află Marina Deripaska, în vârstă de cinci ani şi fratele ei, Pyotr, de numai şapte ani. Potrivit publicaţiei ?Telegraph?, cei doi micuţi, care vor moşteni aproximativ 20 de miliarde de dolari fiecare, sunt copiii magnatului rus, Oleg Deripaska.

În mod neaşteptat, moştenitorii proprietarului Clubului de Fotbal din Chelsea, Roman Abramovici, ocupă dezamăgitorul loc 34, cu o moştenire de ?numai? 4.6 miliarde de dolari. Umilul loc pe care îl ocupă copiii celebrului patron arată modul arbitrar în care a fost făcut clasamentul. Revista ?Finans? a estimat sumele la care se ridică averile celor mai bogaţi oameni ai Rusiei şi apoi a împărţit acestă sumă la numărul copiilor pe care îl are fiecare. Astfel Abramovici, deşi are una dintre cele mai mari averi din Rusia, este dezavantajat de numărul mai mare de copii, şi anume cinci. În plus, studiul se mai bazează pe faptul că fiecare copil ar primi o sumă egală cu fratele sau sora lui, ceea ce este puţin probabil. De exemplu, este greu de imaginat că Alexei Mordashov va lăsa aceeaşi moştenire fiului lui de 22 de ani din prima căsătorie şi celui de-al doilea, de numai opt ani.

Câţiva dintre protagoniştii topului au început deja să producă bani pe cont propriu. Yusuf Alekperov, care urmează să moştenească o avere de 13.5 miliarde de dolari de la tatăl său, a investit, în ultimul an, 90 de milioane de dolari din proprii lui bani în ?Lukoil?, compania petrolieră a tatălui său.

Moştenirile tinerilor sunt protejate prin reformele legislative ruse de acum trei ani care au scos din uz taxa pe moştenire. Dar, unii dintre oligarhii ruşi sunt neliniştiţi de posibilitatea ca Tony Cameron să devină prim-ministru al Marii Britanii. Acesta a propus să nu se mai acorde vize oamenilor de afaceri ruşi care işi trimti copiii să studieze la şcoli din Anglia. Însă, acestă măsură va fi greu de aplicat.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close