Antena 3 CNN Externe Un copil de 2 ani și-a ucis tatăl cu un foc de pistol în timp ce acesta se juca la calculator. Incidentul s-a petrecut în SUA

Un copil de 2 ani și-a ucis tatăl cu un foc de pistol în timp ce acesta se juca la calculator. Incidentul s-a petrecut în SUA

Un copil de 2 ani și-a împușcat mortal tatăl, după ce a găsit în casă o armă încărcată.

Un copil de 2 ani și-a ucis tatăl cu un foc de pistol în timp ce acesta se juca la calculator. Incidentul s-a petrecut în SUA
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   08:34

Reggie Mabry, un bărbat de 26 de ani, se juca la calculator în momentul în care a fost lovit în spate de un glonț tras din pistolul aflat inițial într-un rucsac.

Arma nesupravegheată a fost găsită de copil, care a făcut gestul fatal.

Poliția a fost alertată telefonic și a ajuns la domiciliul unui cuplu cu trei copii, situat în Orange County, statul american Florida.

Acolo, oamenii legii au găsit o femeie, Marie Ayala (foto interior), care încerca să-i facă masaj cardiac bărbatului împușcat.

Rana acestuia s-a dovedit însă mortală.

Polițiștii au crezut inițial că bărbatul de 26 de ani s-a împuscat.

Însă cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului le-a spus anchetatorilor că autorul împușcăturii fatale a fost fratele său de 2 ani.

Cei cinci membri ai familiei, printre care o fetiță de 5 luni, se aflau în aceeași cameră la momentul incidentului, a declarat  John Mina, șeriful din Orange County.

Părinții copilului care a tras glonțul fatal nu aveau dreptul de a deține arme

Cei doi părinți adulți erau eliberați condiționat după mai multe infracțiuni de neglijare a copilului și consum de droguri, a subliniat șeriful, adăugând că aceștia nu aveau dreptul legal de a deține arme, din cauza trecutului infracțional.

"Proprietarii de arme care nu le depozitează în siguranță sunt doar la o fracțiune de secundă distanță de aceste tragedii", a arătat el.

Marie Ayala a fost reținută și urmează să fie acuzată de omor prin neglijență și deținere ilegală de armă.

În Statele Unite astfel de incidente sunt relativ frecvente.

În august 2021, un copil de 2 ani și-a ucis mama cu un glonț în cap, după ce a găsit în casă o armă încărcată. Femeia se afla în mijlocul unei întâlniri pe Zoom.

Incidentul din Orange County survine în timp în SUA a luat avânt o dezbatere amplă privind restricția accesului la arme de foc, după mai multe crime în masă cu arme de foc, cea mai șocantă fiind cea comisă la o școală primară din Texas de un tânăr de 18 ani, care își cumpărase legal o pușcă semi-automată și sute de cartușe.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close