Antena 3 CNN Externe Copilul român care a înjunghiat un tânăr la Budapesta va fi repatriat

Copilul român care a înjunghiat un tânăr la Budapesta va fi repatriat

Copilul român care a înjunghiat un tânăr la Budapesta va fi repatriat
15 Ian 2008   •   16:31

Băiatul de 12 ani originar din România care e acuzat la Budapesta că a înjunghiat un adolescent va fi adus miercuri înapoi în ţară. Victima în vârstă de 15 ani a fost internată la spital cu răni grave, iar copilul atacator a fost reţinut de poliţie. Dar pentru că legea nu le permite autorităţilor de la Budapesta să-l reţină pentru că este minor şi cetăţean român, copilul a fost eliberat. Problema a fost adusă în atenţia guvernului de mediatizarea intensă a cazului. Ca urmare a acestui caz, Guvernul ţării vecine a format de urgenţă o comisie care să pună la punct un cod penal pentru minori.

Experţii din cadrul Ministerului Justiţiei şi Internelor din Ungaria s-au întâlnit marţi pentru a lucra la un sistem de justiţie pentru minori.

Autorităţile române de la Budapesta au organizat deja predarea băiatului. I-au fost deja întocmite documentele de călătorie, iar miercuri în jurul orei 12.00 copilul va ajunge în ţară şi va fi preluat de protecţia copilului de la Harghita. Băiatul va fi internat într-un centru de plasament.

Băiatului de 12 ani, originar din Gheorghieni, judeţul Harghita, a înjunghiat un tânăr pentru a-i fura Mp3 playerul. Incidentul a avut loc sâmbătã, într-o staţie de autobuz.

Poliţiştii spun că întreaga familie a minorului locuieşte în stradă şi supravieţuieşte de pe urma copilului care este trimis la furat. Părinţii lui au fost contactaţi de autorităţile române, însă nu au cooperat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close