Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud. Condoleezza Rice încearcă să oprească criza importurilor de carne din SUA

Coreea de Sud. Condoleezza Rice încearcă să oprească criza importurilor de carne din SUA

Coreea de Sud. Condoleezza Rice încearcă să oprească criza importurilor de carne din SUA
29 Iun 2008   •   10:22

Secretarul de stat, Condoleezza Rice, se află în Coreea de Sud, unde încearcă să pună capăt crizei provocate de reluarea importurilor de carne din Statele Unite. Zeci de mii de sud-coreeni protestează de câteva săptămâni faţă de această decizie. Furia manifestanţilor a crescut în ziua sosirii secretarului american, la Seul. Poliţia sud-coreeană a transformat zona palatului prezidenţial din Seul într-o cetate înconjurată de autobuze, în loc de ziduri de apărare. Sâmbătă seară, palatul a fost asediat de 13.000 de manifestanţi care protestaseră pe toată durata zilei.

Cei mai mânioşi protestatari au spart geamurile masivelor autobuze şi au încercat chiar să le doboare. Forţele de ordine au fost nevoiţi să recurgă la tunurile de apă. Demonstraţiile au fost declanşate de hotărârea guvernului de a relua importul de carne de vită din Statele Unite, suspendate de câţiva ani din cauza maladiei „vacii nebune”. În opinia protestatarilor, carnea americană nu este nici acum sigură pentru consum.

Venită la Seul pentru a discuta, în primul rând, despre programul nuclear nord-coreean, Condoleezza Rice s-a văzut nevoită să facă faţă acestei crize neaşteptate. „Cooperăm îndeaproape, şi vom continua să o facem, pe tema care îngrijorează populaţia coreeană - carnea de vită. Doresc să asigur pe toată lumea că vitele americane sunt sigure”, a spus secretarul de stat american.

Până acum, nici o garanţie nu i-a convins pe protestatari. Un ministru sud-coreean a recunoscut că va trebui să mai treacă ceva timp pentru ca oamenii să nu se mai teamă de importurile de carne de vită din Statele Unite.

Sursa foto: news.bbc.co.uk

Antena 3

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close