Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud. Şapte oameni au murit în urma alunecărlor de teren

Coreea de Sud. Şapte oameni au murit în urma alunecărlor de teren

Coreea de Sud. Şapte oameni au murit în urma alunecărlor de teren
27 Iul 2008   •   14:27

Vremea rea şi inundaţiile fac victime şi la celălalt capăt al lumii, pe ţărmurile Oceanului Pacific. În Coreea de Sud, cel puţin şapte oameni şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale urmate de alunecări de teren, iar în Noua Zeelandă, o furtună deosebit de violentă a lăsat zeci de mii de locuinţe fără curent electric.

Un adevărat potop s-a abătut, în ultimele zile, asupra Coreei de Sud. Localnicii spun că nu au mai văzut asemenea precipitaţii de cel puţin 50 de ani. Sute de locuinţe au fost inundate de apele râurilor, ieşite pe neaşteptate din matcă, iar câteva sate au rămas izolate.

Alunecările de teren sunt principalul pericol al localnicilor. Şapte oameni au murit pînă acum din cauza mişcărilor tectonice. Printre victime se numără doi soldaţi de la o bază militară care a fost şi ea devastată de un val de noroi. Alte şase persoane sunt date dispărute. Supravieţuitorii povestesc că au fugit în ultimul moment din casele care se prăbuşeau, pur şi simplu, peste ei. Potrivit meteorologilor, ploile vor mai continua câteva zile.

Insula de nord a Noii Zeelande a fost lovită de una din cele mai violente furtuni din ultimii 10 ani. Vântul deosebit de puternic, care a atins şi 130 kilometri pe oră, a pus la pământ reţeaua electrică şi a distrus zeci de case. Aproape 60.000 de locuinţe au rămas fără curent. Numeroase şosele sunt inundate iar localnicii au fost sfătuiţi să nu se aventureze la drum.

Un bărbat a dispărut fără urmă după ce a fost surprins de furtună pe mare, într-o canoe, la doar 500 de metri de ţărm. Căutările au fost suspendate din cauza vremii care rămâne nefavorabilă, cu valuri de şase-şapte metri.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close