Antena 3 CNN Externe Corpul fostului premier pakistanez depus în mausoleul familiei. Benazir Bhutto ucisă de Al Qaida (VIDEO)

Corpul fostului premier pakistanez depus în mausoleul familiei. Benazir Bhutto ucisă de Al Qaida (VIDEO)

Corpul fostului premier pakistanez depus în mausoleul familiei. <font color=red>Benazir Bhutto ucisă de Al Qaida</font> (VIDEO)
28 Dec 2007   •   08:18

Funeraliile fostului premier Benazir Bhutto sunt în desfăşurare în sudul Pakistanului, unde mii de oameni s-au alăturat cortegiului funerar. Corpul neînsufleţit al celei care a fost lidera opoziţiei pakistaneze a fost depus în mausoleul familiei sale.Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto, asasinată joi la Rawalpindi, afirma într-un mesaj electronic adresat în urmă cu două luni consilierului său american că, în cazul în care ar fi asasinată, preşedintele Pakistanului, Pervez Musharraf, ar fi responsabil parţial de moartea sa, pentru că nu i-a asigurat paza adecvată, potrivit CNN.

"Vreau doar să îţi spun că, în cazul în care se întâmplă, alături de numele prezentate în scrisoarea adresată lui Musharraf la 16 octombrie, îl voi considera pe Musharraf responsabil. Am fost determinată să mă simt lipsită de siguranţă de către subordonaţii săi şi, sub nici o formă, eforturile de a mă împiedica să folosesc autovehicule private sau geamuri fumurii sau dispozitive de bruiare a semnalului radio sau patru unităţi mobile de poliţie nu au loc fără ştirea sa", a declarat Bhutto în mesajul electronic adresat consilierului său.

O televiziune din Pakistan anunţase că reţeaua al-Qaida a revendicat asasinarea liderului opoziţiei pakistaneze. Deşi ministrul de interne pakistanez declarase că Guvernul nu este la curent cu implicarea Al Quaida în acest atentat, confirmarea a apărut la scurt timp după declaraţia acestuia.

Asasinatul de joi ameninţă să dezlănţuie haosul în Pakistan, ţară cu rol vital în combaterea terorismului islamic.

Benazir Bhutto a fost ucisă joi de un terorist, după un miting electoral. Trupul neînsufleţit a fost adus vineri dimineaţă în sudul Pakistanului, unde au loc funeraliile.
IMAGINI DE LA FUNERALIILE FOSTULUI PREMIER BENAZIR BHUTTO

Preşedintele Muşarraf a condamnat atentatul şi i-a chemat pe cetăţeni să rămână uniţi în faţa terorismului.

Liderul celuilalt mare partid de opoziţie, Nawaz Şarif, a cerut demisia lui Muşarraf şi a chemat la grevă generală. Şarif a anunţat, de asemenea, că partidul său va boicota alegerile parlamentare de la 8 ianuarie, care, în aceste condiţii, ar putea fi amânate.

Asasinatul a fost condamnat de lideri politici din întreaga lume.
Dispariţia tragică a doamnei Bhutto este o grea lovitură pentru forţele politice care încearcă să readucă democraţia în Pakistan şi să înfrunte, în acelaşi timp, extremismul islamic.

Casa Albă promova o alianţă între Muşarraf, care a condus autoritar ţara în ultimii ani, şi Benazir Bhutto, împotriva talibanilor şi a islamiştilor aliaţi cu al-Qaida. Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în termeni fermi atentatul de la Rawalpindi.

Analiştii se întreabă, pe de altă parte, cine a pus la cale asasinatul. Principalii suspecţi sunt extremiştii musulmani care au ameninţat-o de mai multe ori cu moartea pe Benazir Bhutto. Dar nu este exclusă implicarea unor elemente din serviciile secrete pakistaneze, apropiate de islamişti.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional. Autorităţile au decis închiderea timp de tei zile, începând de vineri, a băncilor, şcolilor şi societăţilor comerciale, în urma valului de violenţe care a izbucnit după asasinatul de joi.

BENAZIR BHUTTO STUDENTĂ LA OXFORD. MARTIR. ASASINATUL ÎN IMAGINI

FOSTUL PREMIER PAKISTANEZ BENAZIR BHUTTO A FOST ASASINAT

Foto: BBC News

Antena 3

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close