Antena 3 CNN Externe Costică Argint, liderul romilor din Italia, a fost arestat

Costică Argint, liderul romilor din Italia, a fost arestat

Costică Argint, liderul romilor din Italia, a fost arestat
11 Feb 2008   •   20:43

Liderul romilor români din Italia, Costică Argint, a fost arestat în Penisulă, sub acuzaţia de şantaj. Argint a devenit cunoscut la sfârşitul anului trecut, când a stat de vorbă - la Roma - cu ministrul român de Externe. Adrian Cioroianu nu ştia, la acea vreme, că Argint era căutat de poliţia română de mai bine de şase ani. Acum, Costică Argint a fost reţinut la Tivoli, în centrul Italiei, împreună cu un italian. Cei doi sunt acuzaţi că l-au şantajat pe patronul unui magazin din Tivoli. Acesta i-a denunţat, după ce Costică Argint i-a ameninţat soţia şi fiica şi i-a cerut 20.000 de euro.

La arestare, poliţiştii italieni au confiscat mai multe arme de foc. În Italia, Costică Argint a pozat în liderul şi apărătorul romilor români. N-a lipsit de la întâlnirea cu premierul român şi cu ministrul de Externe şi chiar le-a reproşat că nu se preocupă de soarta romilor plecaţi din ţară. Dar le-a promis că-i iartă şi şi-au strâns mâna cordial.

Nici premierul Călin Popescu Tăriceanu, nici ministrul de Externe Adrian Cioroianu nu ştiau că Argint e căutat de poliţia română. Trebuia să-şi ispăşească o pedeapsă cu închisoarea, pentru ultraj contra bunelor moravuri. Costică Argint a reuşit să fugă, însă, din ţară şi a obţinut azil politic în Italia. Astfel, italienii nu l-au mai putut extrăda.

Antena 3

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close