Antena 3 CNN Externe Creşterea economică se face simţită. Rusia îşi modernizează flota

Creşterea economică se face simţită. Rusia îşi modernizează flota

Creşterea economică se face simţită. Rusia îşi modernizează flota
28 Iul 2008   •   12:21

Rusia urmează să îşi refacă puternica flotă pe care o deţinea pe vremuri, prin construirea unor port-avioane şi îmbunătăţirea sumbarinelor nucleare, anunţă Daily Mail. Flota care în timpul Războiului Rece a dat de furcă Statelor Unite devenise în ultimii ani numai o umbră a trecutului.

Creşterea economică dată de exporturile de petrol va favoriza însă modernizarea flotei şi readucerea ei la forma din trecut.

Amiralul Vladimir Vysotsky, comandantul marinei ruseşti, a declarat, în cadrul unei festivităţi prilejuite de Ziua Marinei, că cel puţin cinci sau şase port-avioane vor fi construite în viitorul apropiat.

În prezent, Rusia deţine un singur port-avion, care, deşi a fost lansat în 1985, a devenit funcţional abia în 1991, diatorită căderii Uniunii Sovietice.

Vysotsky a mai anunţat că vor fi modernizate sumbarinele nucleare din clasa Arctic Wind. Primul astfel de submarin a fost deja lansat în februarie şi se aşteaptă ca el să intre în funcţiune până la sfârşitul anului. Alte două submarine din această clasă se construiesc în prezent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close