Creşterea economică se face simţită. Rusia îşi modernizează flota

28 Iul 2008   •   12:21
Creşterea economică se face simţită. Rusia îşi modernizează flota
Rusia urmează să îşi refacă puternica flotă pe care o deţinea pe vremuri, prin construirea unor port-avioane şi îmbunătăţirea sumbarinelor nucleare, anunţă Daily Mail. Flota care în timpul Războiului Rece a dat de furcă Statelor Unite devenise în ultimii ani numai o umbră a trecutului.

Creşterea economică dată de exporturile de petrol va favoriza însă modernizarea flotei şi readucerea ei la forma din trecut.

Amiralul Vladimir Vysotsky, comandantul marinei ruseşti, a declarat, în cadrul unei festivităţi prilejuite de Ziua Marinei, că cel puţin cinci sau şase port-avioane vor fi construite în viitorul apropiat.

În prezent, Rusia deţine un singur port-avion, care, deşi a fost lansat în 1985, a devenit funcţional abia în 1991, diatorită căderii Uniunii Sovietice.

Vysotsky a mai anunţat că vor fi modernizate sumbarinele nucleare din clasa Arctic Wind. Primul astfel de submarin a fost deja lansat în februarie şi se aşteaptă ca el să intre în funcţiune până la sfârşitul anului. Alte două submarine din această clasă se construiesc în prezent.

Antena3.ro

Parteneri
x close