Antena 3 CNN Externe Criza economică a lovit şi celebrele târguri de Crăciun din Europa

Criza economică a lovit şi celebrele târguri de Crăciun din Europa

Criza economică a lovit şi celebrele târguri de Crăciun din Europa
Sursa foto: Foto: golivetoday.net
11 Dec 2011   •   20:54

Criza economică a lovit inclusiv celebrele târguri europene de Crăciun. După Germania a venit rândul târgurilor din Italia să-şi deschidă porţile. Au venit însă cu o idee care a atras sute de italieni: reduceri direct la tarabe. Castanele prăjite au fost de departe cele mai ieftine şi mai bine vândute produse.

Unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun are loc în aceste zile la Milano. Comercianţii şi organizatorii au reuşit chiar înainte de inaugurare să-şi facă reclamă cu reduceri substanţiale, aşa că astăzi italienii s-au îmbulzit cu sutele. Totuşi preţurile, deşi mai mici, nu i-au fermecat pe cumpărători, semn clar că puterea de cumpărare a italienilor a cam scăzut.  Nici un târg de sărbători organizat în anii precedenţi nu a avut o medie atât de scăzută la capitolul vânzări. Sunt şi unii, puţini ce-i drept, care nu ştiu cum e să nu ai bani!

Pe lângă târgurile de sezon organizate în aer liber, inclusiv magazinele italiene au început să practice reduceri tocmai pentru a-şi rotunji câştigurile, care sunt cam mici acum în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

×
Subiecte în articol: criza economica Crăciun Germania Milano
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close