Antena 3 CNN Externe Criza economică, subiect fierbinte în campania electorală americană

Criza economică, subiect fierbinte în campania electorală americană

Criza economică, subiect fierbinte în campania electorală americană
06 Apr 2008   •   21:23

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, John McCain a atras atenţia asupra crizei economice cu care se confruntă SUA, pe fondul preţului caselor care continuă să scadă şi al şomajului în continuă creştere. McCain a făcut referiri la avertizările emise de Allan Greenspan (fostul director al Băncii Centrale a Statelor Unite) care apreciază declinul economic din America ca fiind cel mai sever din ultimii 60 de ani.

"Când Allan Greenspan spune că aceasta este cea mai gravă criză de la al Doilea Război Mondial, înseamnă că trebuie să facem faţă unei adevărate provocări. Şi nu ar trebui să subestimăm problema, nici să nu luăm măsurile adecvate pentru a o depăşi", a declarat McCain. Problemele economice au devenit un subiect intens tratat în cadrul campaniei electorale prezidenţiale din SUA, surclasând dezbaterile privind războiul din Irak.

John McCain, care va candida în noiembrie împotriva lui Barack Obama sau Hillary Clinton, a vorbit despre problemele economice cu care se confruntă Statele Unite la o zi după un raport îngrijorător care arăta o rată a şomajului în continuă creştere, care i-a convins şi pe ultimii sceptici că economia SUA se află deja în recesiune.

Raportul guvernamental a arătat că unii angajatori americani au ajuns în imposibilitatea de a-şi plăti personalul pentru a treia lună consecutiv iar rata şomajului a crescut la 5,1 la sută. Piaţa imobiliară din Statele Unite trece, de asemenea, prin momente grele, preţul în scădere al caselor conducând la o criză a creditelor care are repercusiuni asupra întregului sistem financiar american.

Fostul director al Băncii Centrale a Statelor Unite, Allan Greenspan a lansat, în februarie, avertizări asupra faptului că economia SUA staţionează şi nu se întrevede o revenire rapidă.

?Din acest moment, creşterea economică a Statelor Unite este zero?, a declarat acesta cu aproape două luni în urmă adăugând că riscul apariţiei unei recesiuni creşte pe măsură ce economia continuă să stagneze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close