Antena 3 CNN Externe Crucea Roşie: Recensământul rromilor din Italia începe joi

Crucea Roşie: Recensământul rromilor din Italia începe joi

Crucea Roşie: Recensământul rromilor din Italia începe joi
15 Iul 2008   •   19:47

Recensământul rromilor din capitala Italiei va începe peste două zile (n.r. joi). Anunţul a fost făcut de conducerea organizaţiei Crucii Roşii din Italia, ai cărei reprezentanţi vor participa la această campanie. Aproximativ zece mii de rromi, stabiliţi în taberele de nomazi din jurul Romei, urmează să fie luaţi în evidenţă.

Poliţişti, carabinieri şi aproximativ o sută de angajaţi ai Crucii Roşii se vor deplasa în taberele de nomazi, pentru a strânge date referitoare la starea civilă şi starea de sănătate a imigranţilor. Aceştia vor fi fotografiaţi, pentru a primi acte de identitate. Informaţiile vor fi adunate de Crucea Roşie într-o bază de date care va putea fi consultată în baza autorizaţiei magistraturii.

Prefectul Romei a anunţat că nu vor fi prelevate şi amprentele locuitorilor din tabere, aşa cum s-a întâmplat în Napoli. În paralel, Primăria capitalei italiene va efectua un recensământ al copiilor rromi în şcoli, pentru evaluarea gradului de şcolarizare.

Campania de amprentare anunţată de oficialii de la Roma a divizat opinia publică italiană şi a scandalizat Europa, mai ales că vizează şi minorii acestei etnii. Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, iniţiatorul campaniei, a precizat în repetate rânduri că este vorba de o simplă procedură care face parte dintr-un recensământ care să garanteze siguranţa în Italia.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care cere autorităţilor de la Roma să renunţe la prelevarea amprentelor rromilor, măsură pe care o consideră rasistă.

Antena 3

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close