Antena 3 Externe Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia

Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia

de Antena3.ro    |    23 Mar 2011   •   12:38
Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedintele SUA, Barack Obama, a explicat marţi în cadrul unei conferinţe de presă motivele pentru care americanii au intervenit în situaţia din Libia, informează AFP.

Acesta a afirmat că este în interesul Statelor Unite să se implice în Orientul Mijlociu şi în special în Libia, din cauza riscurilor de destabilizare a întregii regiuni în cazul unui aflux de refugiaţi în ţările vecine, în eventualitatea în care represiunea insurecţiei va continua.

Obama a promis că SUA se vor retrage în scurt timp din prim-plan în favoarea unui comandament internaţional, a cărui structură urmează să fie clarificată în următoarele zile. Preşedintele a mai adăugat că Statele Unite vor putea curând să declare că obiectivul zonei de interdicţie aeriană a fost atins şi atunci armata americană va putea să se retragă.

Americanii au avut marţi 212 misiuni aeriene asupra Libiei.

Mai mulţi membri ai Congresului american l-au criticat dur pe Barack Obama pentru intervenţiile militare în Libia, susţinând că acţiunea sa a fost de-a dreptul ofensivă. Aceştia consideră că preşedintele a acţionat împotrtiva Constituţiei, mergând înainte fără aprobarea Congresului şi s-ar putea chiar să îl pună sub acuzare.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close