Antena 3 CNN Externe Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia

Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia

Cum justifică Obama implicarea Statelor Unite în situaţia din Libia
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Mar 2011   •   12:38

Preşedintele SUA, Barack Obama, a explicat marţi în cadrul unei conferinţe de presă motivele pentru care americanii au intervenit în situaţia din Libia, informează AFP.

Acesta a afirmat că este în interesul Statelor Unite să se implice în Orientul Mijlociu şi în special în Libia, din cauza riscurilor de destabilizare a întregii regiuni în cazul unui aflux de refugiaţi în ţările vecine, în eventualitatea în care represiunea insurecţiei va continua.

Obama a promis că SUA se vor retrage în scurt timp din prim-plan în favoarea unui comandament internaţional, a cărui structură urmează să fie clarificată în următoarele zile. Preşedintele a mai adăugat că Statele Unite vor putea curând să declare că obiectivul zonei de interdicţie aeriană a fost atins şi atunci armata americană va putea să se retragă.

Americanii au avut marţi 212 misiuni aeriene asupra Libiei.

Mai mulţi membri ai Congresului american l-au criticat dur pe Barack Obama pentru intervenţiile militare în Libia, susţinând că acţiunea sa a fost de-a dreptul ofensivă. Aceştia consideră că preşedintele a acţionat împotrtiva Constituţiei, mergând înainte fără aprobarea Congresului şi s-ar putea chiar să îl pună sub acuzare.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close